Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marek Kys (3671 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
Marcinlbn napisał:
Ja nie wiem o co cały ten dym, gościu chce zapłacić za znalezienie pracy a tu wielki bulwers, u mnie w firmie na liście bonusów jest że jeśli jakaś osoba zostanie przyjęta z mojego polecenia to dostaję 10 000NOK, bonus jest traktowany jako dochód i jest opodatkowany, nic w tym nielegalnego. Firmy headhunterskie też biorą pieniądze za zrekrutowanie pracownika, za mnie biorą co mieniąc 3000 NOK przez 1,5 roku i to też jest legalne.

Z tego co widzę to na tym forum dobrała się grupka cwaniaków którzy potrafią udowodnić że nawet słuszna sprawa nie ma tu racji bytu, a każdy "nowy" na forum jest baranem i nic nie wie o Norwegii, prawda jest taka że 90% z tych cwaniaków to buractwo które nie potrafi brać udziału w merytorycznie skomplikowanym temacie, ale doskonale odnajduje się w ubliżaniu ludziom o których ma zerową wiedzę. Rozumiem że dla tych osób rzucanie obelgami jak gnojem po polu jest próbą dowartościowania się i podniesienia swojej rangi w imigranckim społeczeństwie. Już nie wspomnę że 50% tej ekipy z polszczyzną zatrzymała się w podstawówce.... albo tam w ogóle skończyła.

Moze zanim zaczniesz rzucac tym gownem to sprobujesz zrozumiec roznice pomiedzy oplata za zlecenie znalezienia pracy, ktora to jest nielegalna, a oplata za wynajecie pracownika, ktora wlasnie twoj pracodawca placi przez okreslona ilosc miesiecy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
gabriel napisał:
Ponad rok temu , też był z NIĄ , TUTAJ KŁOPOT... , i daliśmy sobie z Nią radę ...
[/quote]

dlaczego piszesz o sobie w liczbie mnogiej ? miales klopot, bo nie dala soba Fiona pomiatac ?
Nadal nie daje i co gorsza, nigdy na to nie pozwoli
popieram twoj powrot do "strejku.."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kow@lski)
Wiking
Hilton napisał:
Marcinlbn napisał:
Ja nie wiem o co cały ten dym, gościu chce zapłacić za znalezienie pracy a tu wielki bulwers, u mnie w firmie na liście bonusów jest że jeśli jakaś osoba zostanie przyjęta z mojego polecenia to dostaję 10 000NOK, bonus jest traktowany jako dochód i jest opodatkowany, nic w tym nielegalnego. Firmy headhunterskie też biorą pieniądze za zrekrutowanie pracownika, za mnie biorą co mieniąc 3000 NOK przez 1,5 roku i to też jest legalne.

Z tego co widzę to na tym forum dobrała się grupka cwaniaków którzy potrafią udowodnić że nawet słuszna sprawa nie ma tu racji bytu, a każdy "nowy" na forum jest baranem i nic nie wie o Norwegii, prawda jest taka że 90% z tych cwaniaków to buractwo które nie potrafi brać udziału w merytorycznie skomplikowanym temacie, ale doskonale odnajduje się w ubliżaniu ludziom o których ma zerową wiedzę. Rozumiem że dla tych osób rzucanie obelgami jak gnojem po polu jest próbą dowartościowania się i podniesienia swojej rangi w imigranckim społeczeństwie. Już nie wspomnę że 50% tej ekipy z polszczyzną zatrzymała się w podstawówce.... albo tam w ogóle skończyła.

Moze zanim zaczniesz rzucac tym gownem to sprobujesz zrozumiec roznice pomiedzy oplata za zlecenie znalezienia pracy, ktora to jest nielegalna, a oplata za wynajecie pracownika, ktora wlasnie twoj pracodawca placi przez okreslona ilosc miesiecy?

Ciekawe, co na to tzw very bizi? Az dziw bierze, ze to rodzenstwo

www.mojanorwegia.pl/forum/view/nasze_spr...rno%5C%22.html#30216
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
A ja znalazłem przy okazji i to,

dobrze rozumiesz kowalski10 chyba jest to naturalne, ze jesli podejmujesz sie czegos i zwiazane sa z tym jakiekolwiek zasady to wypada je wtedy przestrzegac, prawda ? wczesniej jako uzytkownik moglem sobie tak napisac, teraz moge sobie tak ...tylko pomyslec czy to juz cie satysfakcjonuje ?

brzmi to jak motto panie Kow@lki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
retier1 napisał:

dobrze rozumiesz kowalski10 chyba jest to naturalne, ze jesli podejmujesz sie czegos i zwiazane sa z tym jakiekolwiek zasady to wypada je wtedy przestrzegac, prawda ? wczesniej jako uzytkownik moglem sobie tak napisac, teraz moge sobie tak ...tylko pomyslec czy to juz cie satysfakcjonuje ?

ech retier1 ...a dlugo tego szukales ? bo juz od ilus tam minut obrabiamy temat z kowalskim

www.mojanorwegia.pl/forum/view/dyskusja_...21%21%21_10,100.html

ale on cos sie waha straszliwie ... wiec moze ty podjalbys sie moderowania ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kow@lski)
Wiking
ulv72 napisał:
retier1 napisał:

ech retier1 ...a dlugo tego szukales ? bo juz od ilus tam minut obrabiamy temat z kowalskim

www.mojanorwegia.pl/forum/view/dyskusja_...21%21%21_10,100.html

ale on cos sie waha straszliwie ... wiec moze ty podjalbys sie moderowania ?

Sie nie waha. Juz na poczatku, iles tam minut temu sie w tym okreslil - wobec Ciebie, bo wobec siebie takich watpliwosci nigdy nie mial.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ja sie podejme, dla mnie to pestka
Wtedy na forum zostana tylko moi ulubiency nie bedzie klotni, obrazania, przeklinania, wywodow.... zastrzezen...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:...Wtedy na forum zostana tylko moi ulubiency ...
I BIGOSssssssssssss........raz proszę ... .
Ech ...to właściciel Tego Forum i Portalu , poszedł by z "Torbami" po zapomogę do NAV...

bo znajomi i ulubieńcy po tygodniu padli by z Nudów...

A tak interes jakoś się tam kręci...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Szymon Kowalski
(solak)
Wiking
Ma siano niech placi, jego brocha, krzywdy nikomu nie wyrzadzi, ktos zarobi on (moze) bedzie pracowal. I tyle. To chyba lepsze niez mialby sie blakac po ulicach jako bezdomny i zebrak...z zalym szacunkiem dla tych ludzi. Biura posrednictwa dopiero wala kokosy na "wynajmie" swoich ludzi i to jest zgodne z prawem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
gabriel napisał:
Hilton napisał:...Wtedy na forum zostana tylko moi ulubiency ...
I BIGOSssssssssssss........raz proszę ... .
Ech ...to właściciel Tego Forum i Portalu , poszedł by z "Torbami" po zapomogę do NAV...

bo znajomi i ulubieńcy po tygodniu padli by z Nudów...

A tak interes jakoś się tam kręci...

Niekoniecznie, bo ulubieńcy Hilton nie muszą pałac do siebie wzajemną sympatią, a i zdania w konkretnych tematach miewa się odmienne, niezależnie czy się kogoś lubi czy nie.Dodając do tego,że wiele osób ma "cięty język" wcale nie musiałoby byc nudno.

Ps.Ten bigos chyba śni Ci się po nocach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok